house-interest-rates2Att ha många frågor när det kommer till att låna pengar är inte ovanligt. I denna text kommer du att få svar på de allra vanligaste funderingarna som kan dyka upp.

  • Hur mycket kan man låna? Vilken summa du kan låna beror helt på hur din kreditvärdighet ser ut, men också vad företaget har för maxgräns på sina lån. Det är omöjligt att kunna ge ett exakt svar på hur mycket man får låna utan endast efter att man som kund har gjort en ansökan kan man få ett korrekt svar.
  • Skuld hos Kronofogden? Företag som erbjuder smslån brukar kunna vara mycket generösa när det kommer till betalningsanmärkningar. Kronofogden är dock en helt annan sak och om du har en skuld hos Kronofogden kommer du inte att bli beviljad ett lån. Har du löst din skuld och blivit fri från den anmärkningen kan du självklart ansöka om ett lån och eventuellt få det beviljat.
  • Ansöka om lån utan inkomst? Det finns faktiskt vissa långivare som godkänner lån utan att kunden har kunnat bevisa en inkomst så länge man har en bra kreditvärdighet och är helt fri från skulder eller anmärkningar sedan tidigare. Dock är det absolut vanligast att man behöver ha en fast inkomst för att kunna ansöka om ett lån. Det är inte bara en säkerhet för långivaren, utan också för att du som kund inte ska ha svårigheter att betala tillbaka.
  • Kan man få utbetalningar av lånet på helger? När det kommer till smslån eller andra typer av snabblån brukar det absolut vara möjligt att få dessa pengar utbetalda under en helgdag. Förutsättningen för att kunna få tillgång till sina pengar under en helg är att man använder sig av något av de bankkontor som långivaren har ett samarbete med. Har du inte det är det viktigt att du ansöker i god till eller har möjlighet att vänta till nästa helgfria vardag.